Agility

Agility er en sport for hunde af alle størrelser og mange forskellige racer. Hundene skal gennemføre en bane, hvor de springer over højdespring, løber igennem tunneler, springer gennem hjul samt klarer en masse andre forhindringer såsom slalom, balancebomme, vipper og længdespring. 

Alt dette skal forgå i den rigtige rækkefølge og det er her samarbejdet mellem hund og hundefører skal stå sin prøve, for som hundefører skal man både huske den rigtige vej igennem forhindringerne og samtidig dirigere hunden rigtigt.
Hundene dirigeres gennem banen med tale og gennem kropssprog. Så det er ikke kun hunden, der er aktiv – det giver også god motion for hundeføreren.

I Danmark har vi mange dygtige agilityhunde, som også klarer sig godt internationalt. Indenfor de sidste år har vi vundet to verdensmesterskaber. 

I DcH Dronninglund har vi mange dygtige trænere, hvoriblandt der er flere gentagende DM-deltagere. Vi mener derfor, at vi har trænerne til at hjælpe vores hundefører den rigtige vej. Vi har mange vinkler på hvordan et problem kan løses. Vi bruger gerne denne brede vifte af trænere til at give jer mulighed for at vælge den løsning der passer bedste til jer. Vi gør en ære i at hjælp samarbejdet mellem hundefører og hund til et niveau som gør at de kan begå sig trygt på en agilitybane. Spørgsmålet er bare om det skal være til konkurrence eller om det blot bliver for hyggen mellem hundefører og hunde. Der er plads til begge typer hos os.

Når I begynder at løbe agility er det nyt både for hund og fører, og vi vil gerne præcisere at al indlæring er positiv, det vil sige, at der som udgangspunkt ikke skældes ud eller bruges nej på en agilitybane. Undtagen hvis hunden er på vej mod en anden hund eller rengør sig på banen eller forhindringer. 

Hvor gammel skal hunden være for at træne hos os? – Som udgangspunkt kan de indledende øvelser startes, så snart hvalpen har forladt moren som 8 uger gammel. Det skal dog siges, at der er fokus på det bliver ved det basale den første tid. Når samarbejdet mellem hun og hundefører er tilstrækkelig, kan I starte til agility hos os. Vi vil dog stærkt anbefale at I tager hvalpekursus før I starter, da de grundlæggende samarbejdes evner ofte vil være tæt på rette niveau herefter. Vi vil som trænere tage hensyn til hundens alder og ikke overbelaste en unghund under et år med spring osv. Dog kan vi sagtens fylde træningen ud med øvelser uden at det er nødvendigt at belaste en unghund for meget.

Vi tilbyder 3 prøvetimer, hvor I kan afprøve agility hos os uden at I binder jer til klubben.
Samtidig vil trænere vurdere samarbejdet mellem din hund og dig.

Har denne korte beskrivelse vakt interesse eller nysgerrighed kontakt da agilityafdelingens medlem af træningsudvalget og få afklaret nysgerrigheden eller få taget det første skridt til at starte et agilitysamarbejde med din hund.

Kontakt Mike Frost på mail: mike.frost@dch-dronninglund.dk for at høre nærmere.